Pravilnik o zasebnosti

Pravilnik o zasebnosti

 

 

Ta politika o zasebnosti ureja varovanje in uporabo osebnih podatkov, ki jih E-trgovina “Pastirji Guliver” zbira od vas.

Vaše osebne podatke bomo uporabili za obdelavo oddanih naročil, za podporo pri uporabi spletne strani in druge namene v skladu z GPRS.

 

Upravljalec
Upravljalec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:

Elektro strojni elektronski izdelki, Cveto Artnak s.p.
Vrbno 23, 3230 Šentjur pri Celju

 

E-trgovina “Pastirji Guliver” zbira naslednje vrste osebnih podatkov:
E-mail

Ime in priimek
Naslov
Telefonsko številko
Podatke o plačilnih sredstvih
Piškotke sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani)

Varnostni Certifikat SSL
E-trgovina “Pastirji Guliver” za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili. Podatki o plačilni kartici, ki jih uporabnik vnese v primeru takšnega načina plačila, se v kodirani obliki prenesejo iz uporabnikovega računalnika neposredno v avtorizacijski strežnik banke. Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljalcu, so zaupni.

E-trgovina “Pastirji Guliver”  jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke lahko posreduje samo če je to potrebno zaradi zakonodaje, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta.
Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje interesa. Potem se shranjujejo tudi drugi podatki, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku).
Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.

 

Vaše osebne podatke potrebujemo za naslednje storitve:
– E-mail za odgovarjanje na vaša e-sporočila ali sporočila, poslana preko kontaktnih obrazcev;

– Ime in priimek, naslov, e-mail za sprejemanje povpraševanj in pošiljanje ponudb, za nakup naših izdelkov, ali druge vaše zahteve.
– Podatke o plačilnih sredstvih
– Piškotke za delovanje spletne strani
– Podatke iz Google Analytics za interno analitiko, s katero bomo izboljševali vsebine.

 

Kaj so piškotki?
Piškotek (eng. Cookie) je podatek ki jo E-trgovina “Pastirji Guliver” shranjuje v računalnik ali mobilno napravo uporabnika. Piškotek dovoli E-trgovini “Pastirji Guliver”da si „zapomni“ akcije uporabnika iz prethodnih obiskov.

 

Obvezni piškotki
Strinjanje je avtomatsko, saj so piškotki obvezni za delovanje strani in z njimi ne zbiramo nobenih osebnih podatkov o obiskovalcih spletne strani. 


Statistični piškotki
S strinjanjem dovoljujete spremljanje statistike obiska spletne strani, vaši podatki (naslov internetnega protokola, identifikatorji piškotkov) bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje.

V primeru, da se uporabnik registrira, bomo vpisane podatke do preklica uporabjali za obdelavo uporabnikovega naročila, pripravo še bolj relevantnih ponudb in za analize, ki bodo pomagale izboljšati prodajni proces. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje.
Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in skrajša nakupni postopek. Podatke hranimo do preklica ali odjave skladno s slovensko zakonodajo. Uporabnik se lahko kadarkoli pisno odjavi z mailom.

 

Obdelava osebnih podatkov
Vaši osebni podatki so obdelani in shranjeni v naši arhivi.

Nihče nima dostopa do vaših podatkov, razen, če je to potrebno zaradi zakonodaje.

 

Hranjenje osebnih podatkov
V skladu z zakonom ali pravilnikom o hrambi podatkov, smo dolžni hraniti vaše podatke glede na urnik hrambe osebnih podatkov (maksimalna doba je 20 let ali manj). Po tem obdobju bodo vaši osebni podatki arhivirani. Vse osebne podatke, ki jih hranimo za obveščanje, trženje in podporo, bomo hranili, dokler nas pisno ne obvestite, da ne želite več prejemati teh informacij.

 

Vaše pravice
Če mislite, da so osebni podatki, ki jih imamo o vas, napačni ali nepopolni, imate možnost, da pošljete zahtevo o pregledu teh podatkov, jih popravite ali jih izbrišete. Če še vedno menite, da vaši osebni podatki niso bili ustrezno obdelani v skladu z zakonom, se lahko obrnete na Informacijskega pooblaščenca in vložite pritožbo pri njem.

Ne odgovarjamo za točnost podatkov, ki jih vnesete kot uporabnik.

Scroll to Top